The page has been modified since the last reload. Refresh now?

There are {{ pendingUpdatesCount() }} pending paragraph updates.

 

{"rd": "114096", "rl": "no", "rp": "JbQx9q2CxXWT"}

Ohjeet 30.11.2017 tenttiä varten opiskelijoille

Tämä ohje tarkentuu vielä...

Siksi merkitse itsellesi luetuksi kaikki kohdat, niin näet sitten jos tiedot muuttuvat.

Katso Korpista tenttiryhmäsi! Kuittaa Korppiin että hyväksyt sinulle merkityn ajan.

Tentti aloitetaan Agoran mikroluokissa. Kokoontuminen n. 15 min ennen alkuaikaa 1 krs mikroluokkien lähellä olevan hissin aulassa. Tenttiin mukaan kynän ja kumin isäksi myös kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti tms).

Tenttiryhminen selitykset:

nro teksti Selitys
1 8-12:30 alkaa 8:00, loppuu 12:00, karanteenissa 12:30 asti
2 10-14 alkaa 10:00, loppuu 14:00
3 12-16 alkaa 12:00, loppuu 16:00
4 8-10 oma, 10-12 alkaa 8:00 omalla koneella, paperilla 10-12
5 10-12 oma, 12-14 alkaa 10:00 omalla koneella, paperilla 12-14
6 12-14 oma, 14-16 alkaa 12:00 omalla koneella, paperilla 14-16
15 etätentti tenttii etänä, tenttijä antanut valvojan tiedot Korpissa
10 tentti tammikuussa ilmoittanut tenttivänsä myöhemmin
20 ei demoja demoja ei ole tehty vähään aikaan, ei ole tulossa tentiiin?

Visual Studio

Jokaisen on ennen tenttiä käytävä mikroluokassa tarkistamassa että Visual Studio (ja ComTest) toimii hänellä. Tehtävät voi tehdä ilmankin Visual Studiota suoraan TIMiin, mutta tällöin jää toki vaille debuggausmahdollisuutta. Jypeliä ei tarvita tenttitehtävissä.

Jos haluaa käyttää Xamarinia tai Monodeveloppia ja ComTestiä, niin silloin kannattaa käyttää omaa konetta. Hätätilassa voi muutenkin käyttää omaa konetta jos konepaikat loppuvat kesken tai on erikseen siitä sovittu. Siksi oma kone kannattaa olla varulta mukana.

Yleistä

Tentissä saa olla mukana yksi A4 kokoinen lunttilappu molemmin puolin täytettynä. Lunttilappu kerätään pois kokeen jälkeen. Siksi kirjoita siihen johonkin kohti: "Saa käyttää tutkimustarkoituksiin". Laita myös pvm, nimesi ja nimikirjoituksesi. Luonnollisesti kenenkään henkilötiedot eivät tutkimusraportissa paljastu, vaan tietoja käytetään nimettömänä.

Millä tavalla lunttilappua käytetään tutkimustarkoituksiin? (Klikkaa auki tarkemmat tiedot.)

Korppissa on tieto siitä, kuka aloittaa missäkin ryhmässä. Aloitti missä ryhmässä tahansa, paikalta ei saa poistua ennen 12:30. Ne joilla on muita tenttejä samaan aikaan, saavat toisten tenttien paperit auditoriossa sitten kun ovat palauttaneet Ohj1 tenttipaperin. Kauppakorkeakoulun tenttipaperin saaneet eivät saa poistua ennen klo 13:00.

Tenttiin tullaa odottamaan 1. krs mikroluokkien lähellä 10-15 min ennen oman vuoron alkamista.

Valvojat jakavat opiskelijat mikroluokkiin. Mikroluokassa saa työskennellä 2 tuntia jonka jälkeen valvojat siirtävät auditorioon paperiosiota varten. Aikaisemminkin saa siirtyä kun pyytää valvojalta saattajan paikalle. Yhteensä tenttiaikaa on max 4 tuntia, jollei erikseen ole tenttijän kanssa muuta sovittu.

Kukaan ei saa poistua valvotuista tiloista ennen klo 12:30. Klo 8 aloittavat voivat ottaa mukaan eväitä, kirjoja tms. joita voivat käyttää sen jälkeen kun paperit on luovutettu. "Ylimääräinen" aika mennään viettämään toiseen tilaan valvojan saattamana. Tällöinkaan ei saa käyttää viestintävälineitä.

Mahdolliset laukut kannattaa ottaa mukaan ja pitää siinä tilassa missä kulloinkin on.

Voit varulta ottaa oman koneesi mukaan, jota käytetään mikäli mikroluokkien koneiden kapasiteetti ei riitä. Ensisijaisesti yritetään tulla toimeen mikroluokkien koneilla. Siltä varulta että omia koneita joudutaan käyttämään, lataa koneesi akku täyteen ja varmista että kaikki päivitykset ym. on ladattu jotta vältytään turhalta säädöltä tentin aikana.

TIM-järjestelmä

Koneosion tehtävät palautetaan TIM-järjestelmään. Kirjaudu tietokoneelle, avaa verkkoselain, ja sivu joka annetaan tentissä. TIMiin kirjaudutaan omilla Korppi- tunnuksilla.

Koska tehtävätyypit ovat erilaisia, on tehtävässä sanottu saako Aja-painiketta käyttää kerran vai kuinka monta kertaa vain. Varsinaisissa koneella tehtävissä ohjelmointitehtävissä painikkeen käyttökertojen määrää ei ole rajattu.

Ohjelmatehtävässä voi olla rajoittu missä järjestysessä tehtäviä tehdään! Tällöin tehtävien aikaleimojen tulee olla oikeassa järjestyksessä tai vastaus hylätään. Aluksi kirjoitetaan ensimmäiseen vastauslaatikkoon ohjelma ja sen testit. Sitten sen saa itse testata ja korjata siihen kuntoon kuin haluaa. Kun on mielestään valmis, vastaus kopioidaan uuteen vastauslaatikkon ja ajetaan opettajien testejä vastaan.
Tätä saa myös korjata niin monesti kuin haluaa, mutta missään nimessä ei saa muuttaa enää alkuperäistä vastausta.

Vastaavasti tehtävästä riippuen voit käynnistää myös Visual Studion ja käyttää sitä ohjelman kehittämisen aikana, kuten kurssilla muutenkin on tehty, ja sitten copy-pastettaa koodin TIMiin, ja painaa TIMissä Aja-painiketta. Tässä pitää olla huolellinen että ottaa huomioon tehtävässä valmiina olevan koodin.

Konetehtävissä ei yleensä saa käyttää valmiita funktioita. Jos jotakin valmista saa käyttää, on tästä sanottu erikseen. Kannattaa lukea tehtävien ohjeet huolella ja varautua tähän.

Tentissä käytettyyn TIM-dokumenttiin koskeminen tenttitilasta poistumisen jälkeen on ehdottomasti kielletty! Jokaisesta opiskelijasta kirjataan kustakin tentistä poistumisen aika, ja jos sen jälkeen on TIM-dokumentissa uusia merkintöjä, niin suoritus hylätään!

Tentissä käytössä oleva materiaali

Yksi A4-kokoinen lunttilappu saa olla mukana sekä tentin paperiosiossa että koneosiossa. Tyhjää suttupaperia annetaan tenttitilaisuudessa ja sitä sekä kynää ja kumia saa käyttää myös molemmissa osioissa.

Laskimen, kännykän tai tabletin käyttö ei ole sallittua!

Visual Studion editointi-ikkunassa tarjoamat dokumentaatiot ja IntelliSense- täydennys ovat käytettävissä sikäli kuin tehtävän ehdot sen sallivat. Muu materiaali (esim. Help Viewer) ei ole käytettävissä.

Verkkoselainta saa käyttää vain tehtävien palautukseen TIM-järjestelmässä, eli materiaalia (kuten MSDN) ei saa hakea netistä. Luonnollisesti mitään chat-, keskustelufoorumeita tai sähköpostia ei saa käyttää. Myöskään muihin TIM-dokumentteihin ei saa siirtyä.

Eli koneen ruudulla saa näkyä VAIN Visual Studio/Xamarin ja/tai TIM-järjestelmän kokeen sivu, jonka väritys on tehty sellaiseksi, että se erottuu muista TIM-sivuista. Mikäli ruudulla on mitä tahansa muita näkymiä, suoritus hylätään! Komentoriviä saa käyttää niiltä osin kuin se tehtävän luonteeseen kuuluu.

Mikäli tarvitaan alla olevaa ComTestin "elvytystä", niin siihen pitää pyytää erikseen valvojan lupa (koska joutuu avaamaan komentorivin).

ComTest

Joillakin käyttäjillä ComTestin asennus katoaa mikroluokista. Tämä korjaantuu alla olevilla ohjeilla, jotka toistetaan myös "tenttipaperissa":


Jos ComTest ei ole asennettu tai ei toimi, niin

  1. Sammuta Visual Studio
  2. Mene Explorerilla (tiedostoselain) hakemistoon C:\MyTemp\VL_VSIX tai N:\kurssit\MyTemp\VL_VSIX
  3. Klikkaa käyntiin C:\MyTemp\VL_VSIX\ComTestCSPlugin.vsix
  4. Vastaile Ok tarvittaessa (myös siinä missä kysytään että mihin Visual Studion versioon ja vaikka siinä ei näykkään VS2017).
  5. Tulee virheilmoitus että on jo asennettu, mutta niin pitääkin.
  6. Avaa Visual Studio 2017 ja jatka hommia.
[*]

Huomaa, että ComTest-testejä voi kirjoittaa myös TIMissä ilman mitään asennuksia.

Kuittaus

#