{!!!#- {id="Dixsjg7NbllG" .huomautus .hidden-print visible="%%'ohj1s19d11vika'|belongs%%" nocache="true"} **HUOMIO!** [Olen laittanut sinulle sähköpostia otsikolla: Ohj1: täydennä d11 kuntoon tai ota yhteyttä]{.red}. Laitathan kuntoon tai otat yhteyttä! !!!}

Tentti

{!!! *Alla oleva teksti koskee vielä syksyn 2017 tenttiä. Tietoja päivitetään.* Syksyn 2017 varsinainen tenttipäivä on torstai 30.11.2017. Koska tentistä tehdään osa koneella, alkaa tenttiminen eri ryhmien osalta eri aikaan. Ensimmäinen ryhmä aloittaa kello 8:00 ja viimeinen klo 12:00. Tentistä ei kukaan saa positua ennen klo 12:30. Oman koneen käyttö mahdollista ja jopa suotavaa. !!!}
{!!! - Ilmoita [Korppiin](https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/courseInfo.jsp?course=216219) mitkä kellonajat sinulle sopii ja voitko käyttää omaa konettasi. !!!}

Kevät 2020

TENTTI: Ensimmäinen tentti perjantaina 24.4. alkaen klo 12, pidetään ajastettuna kotitenttinä sähköisesti. Tiedekunnassa ollaan tekemässä yleisiä ohjeita ja linjauksia kotitenteistä, joten en tiedä vielä aivan kaikkia tentin käytännön yksityiskohtia. Myös kokeen kesto on hieman auki, se on kuitenkin enintään 4 tuntia. Todennäköisesti tentti tehdään TIM-järjestelmässä. Tarvitset tentin tekemiseen tietokoneen, nettiselaimen ja nettiyhteyden. Jos Visual Studion käyttö kokeessa sallitaan (tämä ei ole vielä varmaa), niin kannattaa jo tässä vaiheessa olla varma siitä että kurssin työkalut toimivat tietokoneessasi. Uusintatentit tehtäneen samoilla periaatteilla kuin ensimmäinenkin tentti.

TENTTI-ILMOITTAUTUMINEN: Jokaisen tulisi ilmoittaa MAANANTAI 20.4. MENNESSÄ ensimmäisen tentin osalta että osallistuuko vai eikö osallistu:

https://tim.jyu.fi/view/kurssit/tie/ohj1/2020k/tentti-2020-04-24

Teettehän ilmoittautumisen mahdollisimman nopeasti jotta tiedän että tämä viesti varmasti tavoittaa kaikki tämän kurssin opiskelijat. Tenttisivun linkki tulee sähköpostina niille jotka ovat ilmoittautuneet tenttiin.

Yleistä

Loppukoe eli tentti arvostellaan asteikolla 0–24 pistettä. Kurssin läpipääsyä varten on saatava vähintään 12 pistettä yhteensä, ja muiden osasuoritusten täytyy olla valmiita ja hyväksyttyjä.

Arvosteluasteikko vahvistetaan tentin jälkeen.

Syksyllä 2018:

5  26
4  22
3  19
2  16
1  12

Jos on tehnyt jokaisella demokerralla vähintään 5 pisteen edestä tehtäviä (+ 2p tähtitehtävistä), niin riittääkö pelkästään demojen hyvityspisteet kurssin suorittamiseen? Olen tehnyt näin ja laskin että saisin n. 6p tenttiin hyvityksenä, mutta arvosanaksi 1 vaaditaan vähintään 12 pistettä tämän sivun mukaan. Kun lähettämässäsi sähköopostissa luki että arvosanan 1 saa jos on vähintään se 5p jokaiselta demokerralta + ne tähtitehtävät.

VL: Se on takuu. Jos tentti menee pieleen, mutta tuo demomäärä on varmasti kunnossa, saa ainakin sen 1/5. Mutta alle 6 p tentistä saaminen vaatii joita taitavuutta jos on noin paljon tehnyt itse demoja.

19 Nov 18 (edited 19 Nov 18)

Tentti tehdään kynällä ja paperilla, ellei erikseen muuta ilmoiteta.

Muistathan, että kurssin arviointi koostuu osista: demot, debuggausnäyte, harjoitustyö + tentti. Demoista saa enintään 6 pistettä hyvitystä kurssin ensimmäiseen tenttiin. Jos ei pysty osallistumaan ensimmäiseen tenttiin niin asiallisella perustelulla voi saada pisteet uusintatenttiin. Myöhemmin näitä hyvityspisteitä ei enää muistella.

Debuggausnäytteen tulee olla hyväksytty ennen loppukoetta. Jos debuggausnäytteen antaa tentin jälkeen, vähennetään tentin lopputuloksesta 1 piste.

Demo 11 on mallitentti ja sitä kannattaa ruveta katsomaan jo hyvin aikaisessa vaiheessa kurssia.

Jos on saanut jokaiselta demokerralta vähintään 5 pistettä mutta kahden kerran tähtitehtäväpisteet jääneet vajaaksi, saako tuon takuun silti? Kyselin aiemmin niiden paikkailuista mutta sain vastauksen, ettei tarvitsisi paikata.

VL: Ainakin viimeinen d12 on paikattava. Siitä en tingi.

11 Apr 20 (edited 11 Apr 20)
{}

Lunttilappu

Tentissä on sallittua pitää yksi a4-kokoinen 2-puoleinen lunttilappu. Muuta oppimateriaalia tai itsetekoista materiaalia ei saa olla mukana. Suurennuslasia tai laskimia ei saa tuoda tenttiin. Myöskään kännykkää tai muita apuvälineitä ei saa käyttää tentin aikana.

Lunttilappu PITÄÄ kirjoittaa TIMissä. Sieltä lapun voi tulostaa 4-sivuiseksi, jonka voi pienentää niin että sivut mahtuvat kaksipuoleiselle A4-arkille.

Meillä on tavoitteena tehdä lunttilappujen sisällöstä ja sen käyttämisestä tutkimusta. Tutkimukseen käyttämistä varten pyydetään erillinen lupa. Tim-lunteissa lupapyyntö on tulostuspohjassa, Lunttilapun saa tehdä ja sen saa viedä tenttiin vaikka ei myöntäisikään lupaa tutkimukseen käyttämiselle.

{}
{}

Vinkkejä lunttilapun kirjoittamiseen

Kannattaa muodostaa itselleen materiaalista ja käsitellyistä asioista kokonaiskuva, ja kirjoittaa konkreettisten esimerkkien (esimerkiksi miten silmukka kirjoitetaan) lisäksi ylös myös abstrakteja asioita, joita voi sitten tentissä soveltaa.

Ulkoa ei tarvi kovinkaan montaa asiaa muistaa, mutta soveltamisen taito on tärkeää (Raadt 2012)!

Huomaa erityisesti, että tutkimuksen mukaan (Funk & Dickson 2011) vanhojen tenttivastausten copy-pastettamisesta lunttilappuun ei ole mitään hyötyä, ennemminkin päinvastoin.

#

Tenttiminen etänä

Arvosteluasteikko: arvolause vs demohyvitysten, HT-bonusten ja tentin summa:

5  26
4  22
3  19
2  16
1  12

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.