The referenced paragraph does not exist.

Ohjelmointi 1 (6 op), kaikille avoin verkkokurssi Kevät 2023

Tervetuloa opiskelemaan ohjelmointia!

Jyväskylän yliopiston ITKP102 Ohjelmointi 1 -kurssi toteutetaan siten, että kuka tahansa voi suorittaa sitä verkkokurssina, eli niin kutsuttuna MOOCina (Massive Open Online Course).

Kurssi alkaa tiistaina 11. tammikuuta luennolla klo 14:15, ja ensimmäiset harjoitustehtävät palautetaan seuraavana maanantaina kello 11:00 mennessä. Kurssi päättyy tenttiin.

Muistathan seurata kurssin etusivulta ajankohtaisten asioiden listaa.

Opettaja: Antti-Jussi Lakanen, antti-jussi.lakanen@jyu.fi, 040 805 3276

Kurssin aikana opit rakentamaan tietokoneohjelman käyttäen C#-ohjelmointikieltä.
Kurssin aikana opit rakentamaan tietokoneohjelman käyttäen C#-ohjelmointikieltä.

1. Miten aloitan

Lue sisällön tarkempi kuvaus Sisu-järjestelmästä.

2. Yleistä

Kaikki materiaali tulee verkkoon saataville. Harjoitustehtävien ja muiden tehtävien aikarajat noudattavat samaa aikataulua kuin lähiopiskelijoillakin. Seuraa etusivulta ajankohtaisten asioiden listaa.

Voit tehdä tehtäviä ja tutkia oppimateriaalia maksuttomasti. Tehtävien tekeminen vaatii TIM-järjestelmään kirjautumisen. Halutessasi kurssista suoritusmerkinnän, sinun täytyy hakea erillistä opinto-oikeutta.

Muistathan, että avoimen väylän opiskelijavalinnassa voit saada opinto-oikeuden tietotekniikan pääaineeseen ilman pääsykoetta. (Ks. opiskelijavalinta \(\rightarrow\) Perusvalinta \(\rightarrow\) Tietotekniikka \(\rightarrow\) Valintaperusteet \(\rightarrow\) Avoin väylä.)

3. Mistä kurssi koostuu

Ohjelmointi 1 on kuuden opintopisteen laajuinen perusopintotasoinen ohjelmointikurssi joka ei vaadi esitietoja.

Kurssi laskennallinen työmäärä on 160 tuntia, joka sisältää

  • luentoja 4 h / viikko, joiden tallenteet tulevat nettiin heti luennon jälkeen,
  • viikkotehtävien eli demojen tekemistä itsenäisesti 6 h / viikko,
  • demojen läpikäyntitilaisuudet 2 h / viikko, tallenteet myöskin nettiin,
  • harjoitustyön, 30 h,
  • debuggausnäytteen antamisen, ja
  • tentin kurssin päätteeksi.

Pakollisia osia ovat demot, harjoitustyö, debuggausnäyte ja tentti.

Mikäli et pääse tekemään tenttiä paikan päälle Jyväskylään, tulee sinun järjestää itse paikka, valvoja ja postittaa vastaukset tentaattorille. Tällöin vastaat myös mahdollisista kustannuksista. Lisätietoa etätentistä.

Huomaa, että kurssin laskennallinen keskimääräinen työmäärä on noin 14,5 tuntia viikossa. Todellinen työmäärä voi poiketa paljonkin tästä suuntaan tai toiseen.

4. Lukiolaisille

Varmista lukiostasi käytäntö tämän kurssin hyväksilukemiseksi omiin lukio-opintoihisi. Esimerkiksi Jyväskylässä aikaisemmin käytäntö on ollut, että opiskelija saa hyväksytystä kurssisuorituksesta neljä valinnaista tietotekniikan kurssimerkintää.

Lukiolaisten tulee itse hakea korvaavuutta lukio-opintoihinsa; yliopiston puolesta ei lähde automaattista ilmoitusta lukioihin.

Suoritusmerkinnän Jyväskylän yliopistoon saa, kun opiskelija on tehnyt kaikki kurssiin liittyvät suoritukset ja opiskelijalla on (erillinen) opinto-oikeus. Lukiolaisille opinto-oikeus tälle kurssille on tätä kirjoitettaessa (01/2019) maksuton, joten se kannattaa hakea. Tarkemmat ohjeet opinto-oikeuden hakemiseksi ovat tämän sivun lopussa.

5. MOOC-opiskelijoiden ja varsinaisten opiskelijoiden yhtäläisyydet ja erot

MOOC-opiskelijat...

  • opiskelevat kurssilla kuten varsinaisetkin opiskelijat,
  • noudattavat samoja aikarajoja kuin varsinaiset opiskelijat,
  • laittavat harjoitustyönsä GitHubiin,
  • esittelevät harjoitustyönsä ruutukaappausvideon avulla, ja lisäävät tämän videon TIMiin harjoitustyö-sivulle.
  • saavat etäohjausta vain siinä tapauksessa, että hakevat kurssille erillisen opinto-oikeuden (katso tämän sivun alaosa),
  • voivat tehdä tentin paikan päällä Jyväskylän yliopistolla, tai sitten valitsemassaan paikassa etätenttinä.

6. Keskusteluryhmä

Olemme perustaneet opiskelijoille , TIM-keskustelusivun jossa opiskelijat voivat keskustella kurssiin liittyvistä asioista ja tehtävistä. Myöhemmin etäopiskelijat laittavat foorumille tulee myös harjoitustöiden esittelyvideot. Myös ohjaajat seuraavat keskustelufoorumia, mutta emme voi taata, että ohjaajat vastaavat kysymyksiin heti.

Foorumi on avoin niin MOOC-opiskelijoille kuin varsinaisillekin opiskelijoille.

7. Huomautuksia etäopiskelusta

Ohjelmointi ei ole liukuhihnatyötä vaan ongelmien ratkaisua. Ongelmia on hyödyllistä ratkoa ryhmässä, ja asioiden pohtiminen kaverin kanssa voi huomattavasti helpottaa oppimisprosessia. Koska MOOC- ja etäopiskelijoille ei ole tarjolla henkilökohtaista ohjausta toisin kuin monilla muilla lukio- ja yliopistokurssilla, niin on varsin tärkeää järjestää omatoimisesti itselleen jokin vertaisryhmä tai tuutori, joka auttaa pulmatilanteissa. Vertaistuen järjestäminen ei ole kuitenkaan pakollista ja oma aktiivisuus lopulta ratkaisee kunkin oman menestymisen.

8. Opintopisteet, erillisen opinto-oikeuden maksu

Mikäli haluat suorituksestasi virallisen Jyväskylän yliopiston opintosuoritusmerkinnän, sinun tulee hakea erillistä opinto-oikeutta opintojaksolle ITKP102 Ohjelmointi 1 (6 op) ja maksaa siihen liittyvä maksu. Tätä kirjoitettaessa maksun määrä on 90 euroa, siis 15 euroa / opintopiste.

Lukiolaisille opinto-oikeus on maksuton (tilanne 01/2020).

Opinto-oikeus myönnetään automaattisesti opinto-oikeuden hakemisen jälkeen.

Opinto-oikeuden hakeminen ja maksu suoritetaan lomakkeella https://payments.jyu.fi/lomakkeet/erillisen-opinto-oikeuden-hakulomake.

Lukiolainen: Älä klikkaa kurssikohtaista valintaruutua, vaan valitse "Joku muu kurssi/opintokokonaisuus", ja laita "Muu opintojakso"-kenttään teksti ITKP102 Ohjelmointi 1, 6 op, Kevät 2023.

(Ks. myös avoin opiskelu IT-tiedekunnassa.)

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.