Ohjelmointi 1 etäopiskeluna
Kurssin voi suorittaa (mahdollisesti tentti pois lukien) etäopiskeluna, mikäli se on välttämätöntä esimerkiksi toisella paikkakunnalla asumisen takia. Myös etäopiskelijat noudattavat kurssin aikataulua.
Huomaathan, että etätentin (ks 8. Etätentti) järjestelyistä saattaa tulla opiskelijalle kustannuksia.
Muistathan budjetoida riittävästi aikaa opiskelulle. Riittävän opiskeluajan varaaminen kalenteriin on erityisen huomionarvoista etäopiskelijoiden kohdalla. Ohjelmointi ei ole liukuhihnatyötä vaan aikaa ja ajattelua vaativaa ongelmien ratkaisua. Etäopiskelu vaatii kovaa itsekuria ja valmiutta työntekoon.
Lisäksi on suositeltavaa, että opiskelija hakeutuu omatoimisesti vertaisryhmään (mentori, tuutori, opiskelijaporukka, tms.), sillä kokemus on osoittanut että ohjelmoinnin sisältöjen pohtiminen yhdessä on varsin hedelmällistä. Oma aktiivisuus kuitenkin lopulta ratkaisee etäopiskelussa menestymisen.
1. Ilmoittautuminen Sisuun
Varsinaiset opiskelijat: Ilmoittaudu kurssille Sisussa "normaalisti". Älä ilmoittaudu luentoryhmiin tai muihin ryhmiin, joissa et käy. (Syksyn kurssi: Ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu TIMissä.)
Erillisoikeudella opiskelevat: Hae erillinen opinto-oikeus (https://www.jyu.fi/it/fi/hae-opiskelemaan/avoin-opiskelu-it-tiedekunnassa) ja sen jälkeen ilmoittaudu Sisuun.
Lukioyhteistyössä toimivat koulut: Toimi lukio-opettajasi antamien ohjeiden mukaisesti
Muut: Jos et halua tai tarvitse opinnoista suoritusmerkintää, niin Sisuun ilmoittautuminen ei ole välttämätöntä. MOOC-opiskelijat (muut kuin edellä mainitut ryhmät) eivät ilmoittaudu Sisuun.
2. Luennot
Katso kunkin viikon luennot (2x11 kpl) videolta. Linkki yläpalkissa kohdassa Luennot.
3. Demot
Palauta demotehtävät TIM-järjestelmään kuten muutkin. Katso demotehtävien käsittely videolta. Linkki löytyy kun yläpalkista klikkaa Demot.
Ilmoittaudu kurssin TIMin demokertojen sivulla haluamaasi demoryhmään.
4. Pääteohjaukset
Tee kullakin viikolla etänä tai itsenäisesti viikon pääteohjaukset. Linkki ylävalikossa kohdassa Ohjaukset.
Älä ilmoittaudu tavallisiin pääteohjausryhmiin Sisussa, paitsi tietysti jos pääset käymään paikalla.
5. Etäohjaukset
Etäpääteohjaukset pyörivät muun kurssin yhteydessä syksyllä 2025.
6. Harjoitustyö
Ohjaus: Tuntiopettajat ohjaavat harjoitustyön tekemisessä, mutta sinun täytyy itse olla aktiivinen kun olet ohjauksen tarpeessa. Mieluiten kysy apua pääteohjauksen yhteydessä, tai hätätilassa lähesty heitä sähköpostilla. Muista pitää työ versionhallinnassa jotta ohjaajat myös näkevät mitä olet tehnyt.
Syksyn kurssilla: Ohjaajan Zoom (kirjaudu JYUNET-tunuksilla); tämä on ensisijainen työkalu ohjaukseen. Osoite löytyy Tuntiopettajat-sivulta.
Hyväksyttäminen ohjaajalla (suunnitelma, 50%, 100%):
Syksyn kurssilla: Varaa aika Korpista, Syksyllä 2025 kaikki tarkastukset hoidetaan ohjaajan ilmoittamassa Zoomissa. Seuraavalle viikolle uusia aikoja ilmestyy yleensä viimeistään sunnuntaina. Muista että kurssilla on satoja opiskelijoita, joten varaa aikasi ajoissa. Deadlinea edeltävänä päivänä ajanvaraus tuskin enää onnistuu. Tarkastusajat ovat lyhyitä, joten saavu ajoissa (mutta ei hirveästi etuajassa) tarkastukseen.
Kevään kurssilla: Teams-ohjauksessa.
Ohjaaja katsoo vaatimusten mukaiset kohdat läpi ja antaa palautteen ja merkitsee mahdolliset puutteet Timiin.
Muille opiskelijoille esittely: Harjoitustyö (90% valmis) pitää lopuksi myös esitellä julkisesti muille opiskelijoille. Syksyllä 2025 esittelyt pyritään tekemään muiden kanssa samoissa Zoom-ryhmissä.
Jos tämä ei millään onnistu (aikoja tulee olemaan kyllä paljon), etäopiskelijat tekevät youtube-videon: ohjeet täällä.
7. Debuggausnäyte
Debuggausnäyte suoritetaan Zoomin avulla. Varaa sitä varten aika Korpista samoin kuin harkkatyön esittelyä varten, tai tule pääteohjauksen yhteyteen tekemään.
Ajanvarauksessa ilmoita että haluat tehdä debugnäytteen.
8. Etätentti
Alla oleva ohje koskee niitä toteutuksia, joissa tentti järjestetään paikan päällä.
Etätentillä tarkoitetaan tentin suorittamista fyysisesti toisessa paikassa, mutta samalla kellonlyömällä kuin Jyväskylän yliopistossa.
Opiskelija järjestää itse sopivan paikan ja valvojan ja ilmoittaa tiedot näistä hyvissä ajoin (vähintään 10 päivää ennen tenttiä) sekä tentaattorille että opintotoimiston sähköpostiosoitteeseen it-studyaffairs@jyu.fi.
Soveltuvia paikkoja ovat esimerkiksi muut korkeakoulut, kansalaisopistot tai kesäyliopistot. Valvojiksi sopivat vaikkapa näiden opettajat tai sihteerit. Oma työpaikka tai kirjasto eivät käy tenttipaikoiksi. Tenttipaikan soveltuvuus arvioidaan Informaatioteknologian tiedekunnassa. Lue lisää täältä: https://www.jyu.fi/it/fi/ohjeita-opiskelijalle/opiskelu/yleiset-tentit/etatentit.
Mahdolista on myös järjestää etätentti niin, että tenttijää valvotaan koko ajan videokameralla. Tämä vaatii tenttijän luvan antamisen tähän, koska lähtökohtaisesti tällainen valvonta tulkitaa kotirauhan rikkomiseksi. Tarvittavat valvojan kulut maksaa tenttijä (13e/h, yksi valvoja voi valvoa n. 5-6 tenttijää).
Tenttikysymykset lähetetään valvojalle tenttipäivän aamuna sähköisesti, ja hän toimittaa vastaukset tentaattorille kirjepostina. Mikäli kirjeenä lähettäminen ei ole mahdollinen, niin tehtävien skannaaminen ja lähettäminen sähköpostina käy myös.
Etätentistä aiheutuvat kustannukset (paikka, valvoja, postitus) maksaa opiskelija itse.
IT-tiedekunta tarjoaa mahdollisuuden tehdä joitakin yleisiä tenttejä Helsingissä Diakin tiloissa (Kyläsaarenkuja 2). Tarkista tenttikerrat täältä: https://www.jyu.fi/it/fi/ohjeita-opiskelijalle/opiskelu/yleiset-tentit/tenttipaivat. Tenttipäivän on kuitenkin osuttava yksiin Jyväskylän Ohj1 tentin kanssa.
These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.