Näin varaat ohjausajan

Voit varata ohjaajille ajan harjoitustyön näyttöä varten (suunnitelma, HT2 ja HT3) varten.

Syksyn kurssi: Debuggausnäyte suoritetaan ensisijaisesti pääteohjauksissa. (Etäopiskelijat suorittavat debuggausnäytteen etänä, tätä varten pitää varata pääteohjausaika ko viikolta.)

Ohjaajien varattavat ajat tulevat Ohjaajien sivulle viimeistään sunnuntai-iltana. Ohjaajilla ei siis ole välttämättä vapaita aikoja merkittynä viikkoja etukäteen.

Kurssin tuntiopettaja löytyvät täältä. Melkeinpä helpoiten ajanvaraus toimii seuraavasti:

  • Mene ohjaajien sivulle
  • Klikkaa jokaisen ohjaajan kohdalta "varaa aika"-linkki uuteen välilehteen.
  • Käy ohjaajien kalenterit läpi, valitse haluamaltasi ohjaajalta vapaa-aika. Varattavien aikojen kohdalla lukee "varattava aika". Kalenteri myös ilmoittaa, jos kyseisellä ohjaajalla ei ole varattavia aikoja valitulla viikolla.
  • Varatessasi aikaa, kirjoita viestikenttään
    • mistä ohjausajassa on kyse (HTsuunnitelma, HT2, debuggaus jne),
    • oletko etäopiskelija ja tarvitsetko etäohjausajan.
  • Jos olet etäopiskelija, noudata vielä erikseen etäopiskelijoiden ohjeistusta etäohjauksista.

Etkö tarvitsekaan ohjausaikaa?

Muista perua varaamasi ohjausaika, jos et aio sitä käyttää. Peru ohjausaika Korpista. Mitä aiemmin perut, sitä parempi, sillä silloin joku muu pystyy ehkä käyttämään perumasi ohjausajan.

FAQ

Q: "En näe ohjaajalla vapaita aikoja."
A: Valitsemallasi ohjaajalla ei ole kyseisellä viikolla vapaita aikoja. Niitä ei ole koskaan ollutkaan tai ne ovat menneet jo. Kokeile toista ohjaajaa tai eri viikkoa.

Q: "Miksi vapaita aikoja ei ole?"
A: Meitä on muutama, teitä on satoja. Varattavat ajat menevät melko nopeasti, joten kannattaa varata aika hyvissä ajoin. Jos haluat ajan samalla viikolle, jolloin on deadline tai jopa samalle päivälle, kannattaa kytätä aikoja edellisellä viikolla tai viimeistään sunnuntaina. Torstaina todennäköisesti et saa enää perjantaille ohjausaikaa.

Q: "Miksi pitää varata aika? Miksen voi vain tulla näyttämään harkkatyötä pääteohjaukseen?"
A: Pääteohjauksissa etusijalla ovat ennen kaikkea demotehtävien tai pp-tehtävien tekijät. Voit tulla pääteohjaukseen katsomaan, josko ohjaajalla olisi aikaa harkkatyön tarkistamiselle, mutta ensisijaisesti kannattaa yrittää aina varata aika.

Q: "Deadline on tänään, mutta en saanut aikaa. Mitä nyt teen?"
A: Varmista, että työsi on ajoissa versionhallinnassa. Varaa aika mahdollisimman pian deadlinen jälkeen.

Q: "Voinko näyttää harjoitustyötä ja tehdä debuggausnäytteen samalla ohjausajalla?"
A: Mieluusti ei. Harjoitustyön kanssa saattaa muutenkin 20 min aika tehdä tiukkaa. Varaa mieluummin kaksi aikaa (jos olet etäopiskelija) tai tee debuggausnäyte pääteohjauksissa.

Q: "Voinko hyväksyttää harjoitustyön suunnitelman ja 50% samalla varatulla ohjausajalla?"
A: Mieluusti ei, sillä 20 min ohjausaika riittää todennäköisesti vain hädin tuskin 50% työn läpikäymiseen. Voit yrittää varata kaksi peräkkäistä aikaa, mikäli ohjaajalla on vapaita aikoja. Muutoin, varaa ohjausajat vaikka eri päiville.

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.