Kääntäjätekniikka (2017)

Harjoitustyön palautusohjeet

Lue nämä palautusohjeet tarkoin!

Tarkasta tämä sivu juuri ennen palautusta. Ohjeisiin on voinut tulla muutoksia sitten viime lukeman.

Valmiita harjoitustyötä voi esitellä muille opiskelijoille ja opettajille maanantaina 29.8.2017 klo 12–14 salissa AgC233. Jos työ on valmistunut reilusti aiemmin, voi työtä esitellä myös aiemmassa ohjaustilaisuudessa. Harjoitustyön esitteleminen ei ole pakollista.

Tässä dokumentissa annetaan ohjeet valmiin harjoitustyön palauttamiseen arviointia varten. Välivaiheita ei palauteta erikseen (pidä vain huoli, että välivaiheet tallentuvat gitin versiohistoriaan, ja lisää kustakin inkrementistä tagi).

Palautuksen määräaika

Harjoitustyö on palautettava näitä palautusohjeita noudattaen viimeistään tiistaina 29.8.2017 kello 9:00 mennessä.

Tätä määräaikaa voidaan siirtää yksittäistapauksessa eteenpäin, jos siihen on perusteltu syy ja pyyntö siirrolle on esitetty ennen määräajan päättymistä.

Myöhästynyt palautus hylätään, ellei tästä ole erittäin hyvää syytä poiketa. Tällaiseksi syyksi hyväksytään esimerkiksi yllättävä este, johon varautumista ei voida opiskelijalta kohtuudella edellyttää ja jota opiskelija ei ole voinut asianmukaisesti toimimalla ohittaa (ns. force majeure -peruste). Opiskelijan tulee antaa riittävä selvitys myöhästymisen syystä sekä seikoista, jotka vaikuttavat sen arviointiin.

Ryhmätyön palauttamisesta

Yksi työn tekemiseen osallistunut opiskelija palauttaa työn kaikkien työhön osallistuneiden puolesta. Hänen tulee pyytää palauttamiseen lupa muilta työn tekemiseen osallistuneilta.

Mikäli jotakuta työn tekemiseen osallistunutta ei tavoiteta ajoissa, työn voi tästä huolimatta palauttaa. Myös on sallittua palauttaa työ vastoin toisen työhön osallistuneen tahtoa, mikäli tähän on hyvä syy. Tällaisesta poikkeuksellisesta menettelystä on mainittava palautuksen yhteydessä

Palautussähköposti tulee lähettää tiedoksi (cc) kaikille työn tekemiseen osallistuneille.

Palautuksen sisältö

Palautettavassa työssä tulee olla työn päähakemistossa README-tiedosto, joka kertoo,

  • ketkä osallistuivat merkittävässä määrin työn tekemiseen (niin opiskelijat kuin ei-opiskelijatkin)

  • lyhyt selostus siitä, mitä kukin heistä on työn eteen tehnyt

  • mitä ohjelmia työn kääntämiseen ja kääntäjän ajamiseen tarvitaan (mainitse myös, jos on käyttöjärjestelmäriippuvuuksia, esim. toimii vain Windowsissa)

  • mitä apuohjelmia (esim. virtuaalikone) tarvitaan kääntäjän kohdekoodin ajamiseen

  • ohjeet työn kääntämiseksi

  • ohjeet kääntäjän käyttämiseksi

  • minkä nimisiä muut vaaditut tiedostot ovat

Palautuksen yhteydessä (joko README-tiedostossa tai sähköpostiviestissä) tulee lisäksi

  • kertoa, keille opiskelijoille kuulu tämän palautuksen perusteella merkintä opintosuoritusrekisteriin (kustakin täydellinen nimi ja syntymäaika)

  • mikäli työn tekemiseen on osallistunut myös muita opiskelijoita, tulee kertoa, miksi heille ei opintosuoritusmerkintää kuulu antaa

  • kertoa perustellen, montako opintopistettä tekijöiden käsityksen mukaan työ ansaitsee.

  • mainita mahdollisesta AJK:n kanssa erikseen sovitusta aikataulusta

  • kertoa aikatauluun vaikuttavista erityisistä ulkoisista rajoitteista (esimerkiksi opinto-oikeuden päättyminen lähiaikoina)

  • kertoa, ovatko työn tekemiseen osallistuneet opiskelijat yhtä mieltä näistä asioista (mikäli ei, kerro tiivistetysti, mistä on erimielisyyttä)

Palautuksessa tulee olla lisäksi

  • tiedosto, joka kuvailee kääntäjän lähdekielen pääpiirteittäin

  • muutama esimerkkiohjelma, jotka tekijöiden käsityksen mukaan kääntyvät oikein

  • kaikki työhön sisältyvä lähdekoodi

Palautus ei saa sisältää mitään valmiiksi käännettyä (.exe tms).

Palautusohjeet

Harjoitustyö palautetaan git-varaston avulla.

Huolehdi, että git-varaston versiohistoriasta näkyy kääntäjän kehitysvaiheet. Arvioinnissa otetaan huomioon, kuinka hyvin vaiheaikataulussa on pysytty, ja tarkastelen tätä ensisijaisesti git-historian avulla.

Merkitse palautettava versio tagilla:

  git tag TAGIN-NIMI
  git push --tags

Lähetä Antti-Juhani Kaijanaholle sähköpostilla tekemäsi tagin nimi sekä jokin seuraavista

  • URL git-varastoon, johon AJK:lla on lukuoikeus
  • git-varasto tar.gz, tar.bz2 tai zip-paketoituna liitetiedostona (huomaa, että .git-alihakemiston tulee olla mukana)

Sähköpostiviesti tulee laittaa tiedoksi (cc) kaikille työn tekemiseen osallistuneille opiskelijoille.

Huomaa, että liitetiedostossa ei saa olla mitään valmiiksi käännettyä (.exe, .jar jne). Jos gmail ei suostu viestiä lähettämään, syy on yleensä tässä.

Arvioinnin ja työn täydentämisen aikataulu

Juhannukseen mennessä palautetut työt arvioidaan kesäkuun aikana. Tämän jälkeen palautetut työt arvioidaan elokuussa. AJK ei ole tavoitettavissa heinäkuussa.

Hylättyä työtä on tutkintosäännön nojalla oikeus täydentää tai korjata vuoden kuluessa ensimmäisestä palautuksesta kahdesti.

Hyväksyttyä työtä on tutkintosäännön nojalla oikeus täydentää tai korjata arvosanan tai opintopistemäärän korottamisen tarkoituksessa vuoden kuluessa ensimmäisestä hyväksytystä palautuksesta kahdesti.

Suorituspäiväksi merkitään se päivä, jolloin työ palautettiin lopullisessa muodossaan. Tämä määräytyy lähtökohtaisesti sähköpostin aikaleiman perusteella. Suorituspäivänä opiskelijalla tulee olla voimassa oleva opinto-oikeus tähän kurssiin ja opiskelijan tulee olla läsnäolevaksi ilmoittautunut.

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.