Preferrably log in with the Log inbutton on the top of the page. Choose Log in with Korppi. This will allow you to comment the text etc.

Vesku
Vesku

Vesa Lappalainen

Kiitokset

Kiitokset kaikille äänestäneille. Koitan olla luottamuksenne arvoinen. Tulokset:

Number: 17

Themes:

  • university back into an expert community
  • let's be proud for what we do!
  • every employee is valuable, people must be trusted!

History: I started as a student of physics in 1979, defended my doctoral thesis in mathematics in 1985. Nowadays a lecturer in IT. Also experience in the world of entrepreneurship.

Administrative experience: Institue councils as long as they existed, IT faculty council, oldschool university board of trustees (2005-2010), 2nd vice-chair of the university senate, positions of trust in in leisure activities, member of school board of aldermen and chairman during my children's primary school.

Interests: Hang gliding (national champion, several national medals and records) and weather. Partly electronics and computers. Swimming, nature, commute and road bicycling.

Other themes:

  • Essential values of the university: opennes, transparency and reseach orientedness. This means careful planning and clear knowledge based arguments in the university decision making.
  • The administration is a support service, whose purpose is to enable and support the basic tasks of of people of the university, not to hinder workflow.
  • I feel that to balance the current reform mania, people who see history and have the courage to be critical are required. When was the last time we made a justified reformation? Investigated both pros and cons. Usually just guesses based on the good sides of mental images. Guesses in the academic world!
  • What would be a good reform? It's a response to a commonly observed clearly defined problem. First the goals and limits, then inventing rules. A mere solving attempt is not enough, its successability must be followed. It must be compared that reformations do not worsen already good things. Nowadays this is done completely the other way around. First a problem is invented and to fix it everything is messed up. Without thinking that the issue may be fixed but a bunch of new arise.
  • Should I be a member of the board, I shall have publicly visible and as a subject to discussion what within the framework of the regulations is possible.
  • I am capable of driving forward things I don't agree with myself.
  • The workload should be reasonable, people should have spare time for themselves and their families.
  • Teaching to its value, students are not mere credit machines.
  • The benefit of the entire university must be thought, not only that of a single faculty and especially of a single department
  • A university is not to be run like a busines! Businesses come and go, the university should be something lasting. Whilst being up-to-date of course.

Ask or tell, Vesa will answer

Seuraavat hallituksen vaaleihin liittyen:

  • Tuen mielelläni Vesaa tässäkin kisassa. Hän osaa tunnetusti katsoa oman hiekkalaatikkonsa ulkopuolelle, mistä ovat osoituksena mm. lukuisat opetuksen kehittämisestä saadut tunnustukset ja palkinnot. Moni tietää ja muistaa varmaan myös Vesan ansiot Korpin kehittämisessä ja puolustamisessa JY:n omana, itse kehitettynä opintotietojärjestelmänä.

    Olen tuntenut kaverin 45 vuotta - ja äänestän häntä silti. ;) — hogmande

Add question/opinion

- ⁞
  [— Anonymous]{.smalltitle}

Alla oleva keskustelu on hallituksen vaaleista, mutta vaalikohdetta lukuunottamatta mikään ei ole mielipiteissä muuttunut:

1. Nyt tarvitaan ennen kaikkea rohkeutta ja avoimuutta ottaa esiin myös vaikeita aiheita!

Miten kuuulisit yliopistoyhteisön eri osapuolia? Erityisesti "muu" henkilökunta (muut kuin professorit joilla on omat edustajansa) on tosi laaja.

  • Jos joku haluaa keskustella face-to-face, niin järjestetään siihen aika. Sitten tulisin ehdottomasti pitämään auki tällaista kanavaa kuten tämäkin, mihin kaikki osapuolet voivat vapaasti kirjoittaa ja toiset kommentoida. Se avaa kaikin puolin mahdollisuuden jokaisella nähdä muidenkin mielipiteitä. Pitää aina muistaa että jotkut asiat voi olla ihan sujuvaa muuttaa ja tehdä kuten parhaalta tuntuu, mutta monissa asioissa on useita osapuolia ja yhden tilanteen parantaminen voi huonontaa toisten tilannetta. Ja silloin on hyvä yhdessä käydä läpi koko kokonaisuus ja löytää kompromissi, joka tuottaa kokonaisuuden kannalta parhaan tuloksen. Tällaista keskusteluahan täällä ei ole koskaan käyty, vaan joku hallinnon ihminen on päättänyt, mikä on hyvä. Ehkä kuultuaan yhden osapuolen edustajaa. — vesal

  • Minähän tapaan joka päivä käytävillä siivoojia, vahtimestareita, sihteerejä, muita kollegoja, joten se on yksi tapa saada tietoa. Mutta toki rajoittuu helposti vain yhteen rakennukseen (mun tapauksessa pitkälle Agoraan). Eli muidenkin pitää olla aktiivisia ja tuoda asioita tietoon. Toki pitää miettiä kunnon kanava jokaiselle asialle.
    Vertauskuvallisesti: Jos tuolin jalka on poikki, niin se ei varmaan ole hallituksen asia. Jos kaikki tuolit ovat huonoja jossakin paikassa, niin se ei vieläkään ole hallituksen asia. Mutta jos pyynnöistä huolimatta huonoja työn tekoa haittaavia tuoleja ei saada vaihdettua, niin silloin se jo voi olla hallituksen asia jos yliopiston johto ei tee asialle mitään.
    Mutta uskon että julkista keskustelua ei ole koskaan liikaa. Ei tietenkään mitään joutavanpäiväistä yleisönosaston kirjoittelua, vaan arkipäivän ongelmien esilletuontia ja muutenkin eteenpäin luotaavia ideoita miten asiat voisi tehdä paremmin. Ja vähemmän byrokraattisesti. — vesal

  • Uskon että nyt kun on uusi rehtori, joka on talon ulkopuolelta, niin hän kykenee kuuntelemaan kipukohtia paremmin, koska hän ei ole niihin (toistaiseksi) syypää eikä joudu ensimmäisenä puolustelemaan. Ja juuri siksi tämä on hallitus, johon olen hakemassa. Edellisissä hallituksissa valta oli liiaksi muualla. — vesal

  • Minulla on se etu, että en kuulu mihinkään sidosryhmiin, vaan voin ilman pelkoa tuoda asiat esille. Siis sellaisetkin, jota eivät ole "minun ongelmiani". Tosin minun ongelmia ovat kaikki ongelmat, jotka estävät työntekoa tai hyvän työilmapiirin edistämistä. — vesal
  • Miten muodostettavan hallituksen kehittää yliopiston "Muu"-henkilökunta osan toimintaa? Itse olen ainakin kokenut ongelmaksi saada palkatuksi yliopistolle erityisasiantuntijoita, jotka eivät olisi esimiehiä eivätkä tutkijoita, koska hallinnon mielestä tällaisille henkilöille ei voida maksaa kilpailukykyistä palkkaa. — mira
  • Pitkälle kaikki palkkaamiseen liittyvä asia on tehty tarpeettoman hankalaksi kun yliopiston johto on ominut itselleen sen tiedon että mitä tarvitaan. Ja siksi pelkästään tuo teema "asiantuntijuus takaisin yksiköihin" pitää saada tässäkin toimimaan, eli yksiköt tietävät parhaiten mitä ja minkälaista työvoimaa tarvitaan ja millä ehdoilla. Ensin pitää vaan saada kunnolla kartoitettua kaikki ongelmat. Nythän ei edes ole mitään kanavaa jossa tällaisia ongelmia nostaa esille niin, ettei niitä joku "virkamies" lakaise maton alle. Ongelman hoito nykyisin on sitä että ei tehdä mitään ja odotetaan että "asiakas" väsyy ja tyytyy kohtaloonsa. — vesal

Lisää kysymys/mielipide

- ⁞
  [— Anonymous]{.smalltitle}

Add new subject

## ⁞Subject

#- {.removePre}
[Add question/opinion]{.addAbove .timButton}

    - ⁞
      [— %%username%%]{.smalltitle}

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.