Harjoitustöiden esitteleminen muille opiskelijoille

Alla on hyviä käytänteitä harjoitustöiden esittelytilaisuuksiin.

Kuinka varautua ennakkoon, mitä kannattaa ottaa huomioon, mitä pitää muistaa/tehdä/sanoa?

Ei oikeastaan ole kovin paljoa mihin varautua ennalta. Työt voi käydä hakemassa versionhallinnasta valmiiksi. Itse olen antanut opiskelijoille aina hieman palautetta pelistä esitysten yhteydessä, ja antanut myös yleisölle mahdollisuuden kysyä kysymyksiä ja antaa palautetta, etenkin jos teknisessä toteutuksessa voisi olla jotain yleisöllekin opettavaista. Yleensä olen itse pelien esittelyn lisäksi pyytänyt myös näyttämään nopeasti lähdekoodia ja kysynyt että oliko jotain osaa pelistä esim. erityisen haastavaa toteuttaa. Tämä tosin riippuu myös vähän aikataulusta, isolla ryhmällä ei välttämättä ehdi käydä itse pelin esittelyn lisäksi niin paljoa palautetta ja koodia läpi.

Onko ollut jotain toistuvia ongelmatilanteita?

Yleisimmät ongelmat on, että a) opiskelijan projekti on tehty Macilla eikä siten toimi suoraan Windowsilla. Tällöin esittelytilaisuudessa täytyy tehdä uusi projekti ja kopioida siihen manuaalisesti koodi ja kuvat. b) opiskelijan projekti tai kriittinen osa siitä puuttuu versionhallinnasta, koska opiskelija ei ole tarkistanut, että hänen työnsä on versionhallinnassa ennen esittelyyn tuloa. Tällöin ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin joko passittaa opiskelija toiseen HT-näyttöön tai sitten (jos heillä on työ saatavilla omalla koneellaan tai esim. U-levyllä) siirtää opiskelijan esittelyvuoroa esittelytilaisuuden loppuun, jolloin opiskelija voi laittaa projektin kunnolla versionhallintaan kesken tilaisuuden.

Missä tapauksissa esittelyä ei hyväksytä tarpeeksi valmiiksi (ja mitä sitten tapahtuu)?

Tässä pitää käyttää omaa harkintaa, mutta olla samalla myös kohtuullinen. Käytännössä riittää että peli kääntyy, on ajettavissa, ja siinä tapahtuu jotain fiksua. Kaikkien tekijöiden tulee olla paikalla esittelemässä. En muista että olisin ikinä hylännyt esittelyä, paitsi tosiaan silloin jos projekti ei ole kunnolla versionhallinassa ja sitä ei saa sen takia toimimaan.

Kuinka paljon uskaltaa varata aikaa per opiskelija tai harjoitustyö?

Esittelytilaisuuteen on varattu se vajaa kaksi tuntia (105 minuuttia), joten voit jakaa sen esittävien opiskelijoiden määrällä saadaksesi minuuttimäärän per opiskelija. Toki kannattaa pyrkiä "rajoittamaan" itse esityksen minuuttimäärä lyhyemmäksi, sillä siihen kuuluu myös palautteet ja ylimääräiseen projektien ym. kanssa säätämiseen menee helposti aikaa.

Itse HT3-hyväksyntään (mikä on siis yleensä erillinen kuin esittelytilaisuus, koska esittelytilaisuudessa ei pieniä ryhmiä lukuunottamatta ehdi käydä niitä töitä tarkasti koodin osalta läpi) kannattaa varata noin 20 minuuttia. Isossa osassa (ellei jopa suurimmassa osassa) töitä on jonkin verran korjattavaa koodin muotoilun osalta ts. TIMin harjoitustyösivulla listatut kriteerit eivät täyty. Tällöin kirjaat Korppiin ylös puutteelliset osat ja omaa harkintaa käyttäen pyydät opiskelijaa joko a) korjaamaan puutteet, päivittämään työtä versionhallinnassa ja laittamaan sulle sähköpostia, jolloin katsot työn itsenäisesti uudelleen läpi, ja merkitset hyväksynnän mikäli työ on kunnossa. Mikäli työ ei korjausten ja viestin jälkeenkään vielä täytä kaikkia kriteereitä, niin uusi yritys kunnes työ on kunnossa. b) korjaamaan puutteet ja varaamaan uuden ohjausajan (itse olen toiminut näin vain mikäli puutteet on raskaita).

-- Rami

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.