{!!!#- {id="Dixsjg7NbllG" .huomautus .hidden-print visible="%%'ohj1s19d11vika'|belongs%%" nocache="true"} **HUOMIO!** [Olen laittanut sinulle sähköpostia otsikolla: Ohj1: täydennä d11 kuntoon tai ota yhteyttä]{.red}. Laitathan kuntoon tai otat yhteyttä! !!!}

Sähköpostikäyttäytyminen

1. Laita asian ydin otsikkoon

Laita viestin otsikoksi kysymyksesi tiivistettynä. Esimerkiksi

Miten Visual Studion rivinumerot saa näkyville

tai

Kurssin 2. demosivu ei avaudu TIMissä.

ovat hyviä otsikoita. Sen sijaan huonoja otsikoita ovat

Visual Studio

tai

Kurssin demot

koska otsikko ei kerro viestin sisällöstä käytännössä mitään.

2. Kirjoita viestiin kaikki tarvittavat tiedot

Laita riittävästi infoa postiin, jotta ohjaaja tai opettaja voi vastata sinulle. Liitä mukaan esimerkiksi virheilmoitukset tai riittävästi koodia ongelma-alueen ympäriltä, jotta virheen paikallistaminen olisi helpompaa. Harjoitustyön tapauksessa AINA mukaan linkki versiohallintaan siten että linkki osoittaa tutkittavaan tiedostoon.

3. Älä laita mukaan liitetiedostoja

Vaikka otsikko antaa niin ymmärtää, niin liitetiedostojen mukaan liittäminen ei ole varsinaisesti kielletty, mutta usein liitteiden tutkiminen hankaloittaa asioita viestin vastaanottajalle.

Kuten edellä mainittiin, jos haluat esitellä harkkatyötä, laita harkkatyö versiohallintaan, ja sähköpostiviestiin sitten linkki versiohallintaan.

Laita aineisto johonkin internetiin (vaikkapa omalle W:-asemallesi jolloin se näkyy users.jyu.fi/~tunnus-osoitteessa) ja kirjoita viestiin linkki kyseiseen paikkaan.

Ohjaajat pääsevät TIMissä oleviin demovastauksiisi, joten demojentapauksessa riittää laittaa selkeästi tekstiin demokerran numero, tehtävän numero ja oma nimesi.

Jos haluat esitellä muuta koodiasi, lienee helpointa liittää se pastebin-palveluun. Huomaa kuitenkin, että tuonne laitat asioita omalla vastuullasi. Pastebinin tapauksessa kannattanee laittaa aina lähtökohtaisesti näkyvyys unlisted-tilaan, ja koodille joku kohtuullinen vanhenemisaika, esimerkiksi viikko tai kuukausi.

4. Lainaa oikein

Ensin riittävän pieni pala lainattavaa asiaa ja vastaus siihen. Top-postausta, eli oman viestin kirjoittamista lainauksen yläpuolelle on syytä välttää. (Vaikka valitettavan moni sähköpostiohjelma pitääkin tätä oletuksena.)

Käytä mielellään “Vain teksti” -sähköpostiviestejä (engl. plain text). Kaikki sähköpostilistat eivät välttämättä hyväksy HTML-viestejä. Isamailissa (Gmail) pystyt laittamaan oletusasetuksista “Vain teksti” -viestit oletuksena päälle.

#

5. Lainaaminen Gmailissa (Isamail)

Maalaa hiirellä alue, jonka haluat lainata, ja paina Reply.

Kursori ilmestyy lainattavan tekstin yläpuolelle. Kirjoita mahdollinen tervehdys siihen, mutta varsinainen vastauksesi lainauksen ’alapuolelle’.

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.