Hei,

tervetuloa kevään 2021 Ohjelmointi 1 -kurssille, ja sitä myötä myöskin kurssin sähköpostilistalle.

Tämän kevään kurssi pidetään etäopetuksena. Fyysisesti paikan päällä tapahtuvaa lähiopetusta ei ole---tosin tentin osalta asia tarkentunee vielä.

Ensimmäinen luento on huomenna tiistaina kello 14:15-15:45. Voit seurata luentoa suorana osoitteesta

https://youtu.be/nEPKDVU0hfU

Luennot tallennetaan. Tallenteet tulevat nettiin luennon jälkeen: https://tim.jyu.fi/view/kurssit/tie/ohj1/2021k/luennot

Käytämme ainakin nyt aluksi YouTubea luentojen striimaamiseen. Heti pari käytännön asiaa luennoista.

  1. Voit seurata luentoa periaatteessa miltä laitteelta tahansa, mutta suosittelen kuitenkin isompaa näyttöä jotta saat teksteistä paremmin selvää.

  2. Kannattaa asettaa videon laaduksi 1080p jotta videon laatu on paras mahdollinen.

  3. Luentoa voi katsella kirjautumatta YouTubeen.

  4. YouTubessa oleva chat on reaaliaikainen ja vaatii kirjautumisen YouTube-tunnuksilla. Chat tallentuu YouTubeen ja saattaa hetkittäin näkyä myös luennon videotallenteella. Toistaiseksi kirjautumattomat eivät voi lähettää chat-viestejä. En ole ihan varma voiko yliopiston tunnuksilla kirjautua YouTubeen. Jos joku tietää, niin voisi vaikka laittaa viestin tuonne ekan luennon chattiin yo. linkistä :).

Tiedotan jo tässä vaiheessa myös esitieto-/tutkimuskyselystä, joka löytyy osoitteesta

https://tim.jyu.fi/view/kurssit/tie/ohj1/2021k/kyselyt/esitietokysely

Tällä kyselyllä kartoitamme ohjelmoinnin opiskeluun liittyviä asioita. Samalla sinua pyydetään mukaan tutkimukseen, jossa tutkitaan ohjelmoinnin opiskelua ja alalle kiinnittymisen kokemuksia. Olisi tutkimuksellisesti tärkeää, että käyt vastaamassa kyselyyn ennen kurssin alkua, ennen kuin pääsen "myrkyttämään" liikaa ohjelmointiin liittyviä (ennakko-)käsityksiäsi :-).

Kyselyyn vastaaminen ei ole pakollista, mutta olisin todella kiitollinen mikäli jokainen teistä kävisi vastaamassa. Annan mielelläni lisätietoja tutkimuksesta.

Menestyksekästä kevättä!

Antti-Jussi Lakanen

These are the current permissions for this document; please modify if needed. You can always modify these permissions from the manage page.